blood and ink first blood

Години пред светот да го види “8 Mile” на големото платно, Бугарскиот рап има пишувано историја со рап битките врз инструментал во freestyle формат. Овој пат, Blood & Ink Entertainment презентираат нешто ново. Во сабота, на 21ви Октомври во клубот “Mixtape 5” во Софија ќе се случи првиот battle рап настан “ПЪРВА КРЪВ/First Blood” во формат кој што во последните години зафаќа голем бран во цел свет. Станува збор за ист формат на битки како кај KOTD, URL, Don’t Flop… Rap Skillz, акапела битки со претходно договорени противници и пишани текстови. Денеска тука се нашите другари од Бугарија, да ни одговорат на неколку прашања. (more…)

oxxxy vs diz

Dizaster, еден од најгледаните, најарогантните и воедно најуспешните американски бетл рапери пред две години по прв пат заслушува како некој руски брат Oxxxymiron руши рекорди на YouTube со неговите бетлови и нормално, без момент на двоумење, каков и што го знаеме Diz, го предизвикува на Oxxxy на бетл. Две години подоцна, најсилната лига на светот KOTD, во договор со лигата која го претставува на Oxxxy – Versus, успева да го реализира мечот, во LA, на нивниот настан World Domination 7. (more…)