Пишува: Мартин Ковачки (Marvelle)

DISCLAIMER

Тврдењата изнесени во текстов се лично мои, и не се на никој начин поврзани со гледиштето на Rap Skillz Македонија како целина.

Како што напомнав во мојот прв блог за значењето на Rap Skillz движењето, ќе обрнеме посебно внимание на две битки од MAYDAY настанот, имено Кртот vs Кискинов и Ноце vs Влади. За почеток ќе изнесам генерален став кон битката, па ќе навлеземе детално низ рундите да видиме дали постои можност (т.е. доволно очигледна разлика во материјалот) за фер проценка и дедукција кој бил победник. (more…)