Пишува: Мартин Ковачки (Marvelle)

DISCLAIMER

Тврдењата изнесени во текстов се лично мои, и не се на никој начин поврзани со гледиштето на Rap Skillz Македонија како целина.

Како што напомнав во мојот прв блог за значењето на Rap Skillz движењето, ќе обрнеме посебно внимание на две битки од MAYDAY настанот, имено Кртот vs Кискинов и Ноце vs Влади. За почеток ќе изнесам генерален став кон битката, па ќе навлеземе детално низ рундите да видиме дали постои можност (т.е. доволно очигледна разлика во материјалот) за фер проценка и дедукција кој бил победник. (more…)

Пишува: Мартин Ковачки (Marvelle)

DISCLAIMER

Тврдењата изнесени во текстов се лично мои, и не се на никој начин поврзани со гледиштето на Rap Skillz Македонија како целина.

Како што напомнав во мојот прв блог за значењето на Rap Skillz движењето, ќе обрнеме посебно внимание на две битки од MAYDAY настанот, имено Кртот vs Кискинов и Ноце vs Влади. Овие две битки ќе ги анализираме поради квалитетот на пишаниот материјал, начинот на изведба и хемијата на самата сцена (како помеѓу противниците така и  меѓу изведувачот и публиката). Вистински прототип за одлична рап битка. Ова индиректно не значи дека останатите битки не беа на високо ниво, меѓутоа времето што можам да го одвојам за овие текстови е ограничено, и пред сè го правам со внимание и љубов. (more…)