За нас

 

rap skillz

Rap Skillz – бетл лигата која го зафати целиот Балкан, дојде и во Македонија. Rap Skillz организира настани каде пријавените имаат можност да се натпреваруваат меѓу себе преку форматот на претходно напишани акапела текстови. Натпреварувањето се базира врз три рудни во кои противниците ќе ги покажат своите вештини, па според тоа судиите ќе го одлучат победникот. Овој формат на натпреварување за прв пат се појавува во Македонија и ќе се одвива низ повеќе градови од државата.

Rap Skillz – the battle league which took over the Balkan is now coming to Macedonia! Rap Skillz organizes events on which candidates can apply and compete with each other only through “acapella lyrics” which they have written in advance. The competition is runs in three rounds in which the competitors will have the chance to show off their skills – according to that the judges will chose the winner. This type of competition is held in Macedonia for the first time ever and it will take place in numerous cities in the country.